Twinkle | Digital Commerce

ECI gaat webshop Free Record Shop runnen

2017-05-27
393313
  • [nieuws]
  • 1:38

ECI gaat vanaf 12 januari aanstaande de webwinkel van Free Record Shop exploiteren. Free Record Shop Holding, tevens (mede)eigenaar van de winkelketens Game Mania en Expo, wil zich de komende jaren concentreren op het fysieke retailkanaal.

ECI en Free Record Shop (FRS) verkopen beide boeken, cd’s, dvd’s en games online. Ze ervaren naar eigen zeggen een grote groei in hun internetverkoop. Een combinatie van krachten moet leiden tot vergroting van de efficiëncy en meer toegevoegde waarde voor de consument. Uit het persbericht: 'Het professioneel aanbieden van online diensten vergt in toenemende mate grote investeringen. Met de samenvoeging van de IT infrastructuur ontstaat een efficiency voordeel en kan alle aandacht uitgaan naar daar waar het de consument werkelijk omgaat: goede aanbiedingen en een overzichtelijke en aantrekkelijke website.'

Breukhoven: 'We gaan Bol.com voorbij'
Hans Breukhoven, oprichter van de Free Record Shop Holding, voorspelde eind 2008 nog dat zijn bedrijf Bol.com in twee jaar zou inhalen online. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan werd de webwinkel van FRS' zusterketen Van Leest vorig jaar uit de lucht gehaald. Nu geeft FRS de webwinkelexploitatie helemaal uit handen. Directeur Serge Couvreur zegt in het persbericht: 'Alle operationele activiteiten zoals het technische platform waarop de websites draaien en de logistieke dienstverlening bij afhandeling van weborders zullen door ECI Holding worden uitgevoerd.'

Koerswijzigingen bij ECI
Bij ECI Holding was het weinig rustig de afgelopen jaren. ECI, dat als enige Nederlandse verkooppartij korting mag bieden op de wettelijk vastgestelde vaste boekenprijs, en internetzusje Cosmox zijn sinds drie jaar in handen van Clearwood. De Nederlandse investeringsmaatschappij voerde enkele grote koerswijzigingen door bij ECI. Het verzelfstandigde de fulfilmentactiviteiten in het nieuwe bedrijf E-Ways, waarvan Koos van Santen directeur werd. ECI ging ook bestellingen van niet-leden accepteren. Begin dit jaar besloot de boekenclub al zijn 18 winkels te sluiten, waardoor tientallen werknemers hun baan verloren. Zij reageerden onthutst toen ECI eind april aankondigde shop-in-shops te openen in winkels van Boekenvoordeel.