Twinkle | Digital Commerce

Buurlanden belangrijk voor Belgische webwinkeliers

2017-05-27
150100
  • 0:57

BeCommerce, de Belgische belangenvereniging voor webwinkels, heeft een enquête verspreid onder zijn leden. Uit de respons blijkt dat de webwinkeliers bijna de helft van hun omzet te danken hebben aan niet-Belgen.

BeCommerce publiceerde onlangs een rapport met de bevindingen van het onderzoek dat de belangenclub dit voorjaar liet uitvoeren door bureau iVOX. Uit de reacties van enkele honderden webwinkeliers blijkt onder meer dat ze veel buitenlandse orders binnenkrijgen, met name uit andere West-Europese landen:Betaalmethodes
Onderstaande figuur brengt in beeld welke betaalmethodes de responderende webwinkeliers aanbieden op hun site. Te zien is dat bijna de helft van de online retailers Nederlandse shoppers de mogelijkheid biedt met iDeal te betalen:Meer informatie
In het rapport van BeCommerce vindt u veel meer informatie over Belgische webwinkeliers (marktcijfers hier), onder meer over hun logistieke partners, de populariteit van verschillende productgroepen en verwachtingen voor volgend jaar. U kunt het rapport downloaden via onderstaande link.


Size: 3.5M bytes Modified: 2 June 2016, 10:17