Twinkle | Digital Commerce

Postpakketpatent toegewezen aan Google

2017-05-27
180101
  • 1:17

De patentaanvraag omtrent ‘Electronic ship- ping notifications’ die Google in 2007 heeft in- gediend is goedgekeurd. Het patent betreft de berekening van de geschatte aankomsttijd van een product en het zenden van een elektro- nisch bericht (bijvoorbeeld e-mail of sms) naar de klant met informatie over de aankomsttijd.

Afleverbeleid

Volgens Google is het huidige afleverbeleid van bedrijven ‘extreem ongemakkelijk voor mensen die werken of andere verplichtingen hebben.’ Daarnaast hebben de diensten die ten tijde van het patent dergelijke informatie verstrekten volgens de zoekmachinegigant ‘een zeer conservatieve en incorrecte, voorspelling van de aankomsttijd’.

Electronic shipping notifications
Google beweert met zijn systeem de berekeningen van de aankomsttijd van het pakketje gedetailleerd te omschrijven. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van historische data, zoals het verloop van eerdere zendingen van de zender naar ontvangers die geografisch in de buurt van de klant wonen. In het patent wordt verder uitvoerig omschreven hoe de elektronische verwerking van de informatie wordt gedaan via de verschillende schijven in de bezorgdienstketen. Ook wordt beschreven wie wat ontvangt en doorstuurt en in welke relatie die met elkaar staan in het elektronische systeem.

De Britse ICT-website The Register vraagt zich af wanneer Google, nu het bedrijf het patent in handen heeft, Amazon.com gaat lastig vallen. Maar over Google’s plannen met het patent is nog weinig duidelijk. Het zoekmachinebedrijf heeft laten weten ‘op dit vlak helaas niets aan te kondigen op dit moment.’

Bron: Webwereld.nl