Twinkle | Digital Commerce

'Amazon vergroot voorsprong met tablet'

2017-05-27
158122
  • 1:24

Amazon brengt eind dit najaar een eigen tablet computer op de markt, zo werd vorige week bekend, Volgens analisten wil Amazon zijn voorsprong als ’s werelds grootse webwinkel uitbouwen, groeien in mobile commerce en meer verdienen aan de verkoop van digitale producten.

Geruchten over een tabletcomputer van Amazon gingen maanden geleden al en ze werden door Amazon-baas Jeff Bezos nooit echt ontkend. Volgens The Wall Street Journal, die afgelopen woensdag als eerste over de concrete plannen schreef, brengt Amazon nog voor oktober een tablet op de markt. Die moet onder meer gaan concurreren met de iPad van Apple. Het apparaat zou een scherm van 9 inch krijgen en draaien op Android, het besturingssysteem van Google. De tablet zou, anders dan de iPad, geen camera hebben.

Hardware
Na e-reader Kindle, waarvan verschillende modellen zijn verschenen, zou de nog naamloze tablet het tweede eigen hardwareproduct zijn waar Amazon mee op de markt komt. Persbureau Reuters peilde de mening van verschillende analisten en destilleerde daaruit de doelstellingen van de e-commerce kolos. Kop: 'Amazon tablet seen aiming to widen e-commerce lead'.

Drempel lager
Algemeen wordt aangenomen dat het niet zozeer de tablet zelf is waar Amazon aan wil verdienen, als wel de producten die het via het device kan slijten; Amazon verlaagt de drempel om mobiel fysieke producten te kopen en opent de deur voor nieuwe inkomsten uit digitale content.

Software, films en tv-aanbod
Amazon wijst er met regelmaat op dat het meer digitale dan gewone boeken verkoopt. Een eigen tablet helpt het bedrijf zich te manifesteren als verkoper van software en digitaal film- en televisieaanbod.