Twinkle | Digital Commerce

Coolblue grote winnaar Becommerce Awards

2017-11-08
180101

Na de uitreiking van de BeCommerce Awards is Coolblue gisteren met vijf prijzen naar huis gegaan. De verkiezing voor beste webwinkel van België werd voor de zesde keer georganiseerd. De consument verkoos het bedrijf tot beste Belgische webwinkel in de categorie ‘Consumentenelektronica’.

Daarnaast had Coolblue de eer om de overall publieksprijs in ontvangst te nemen. Nieuw dit jaar is de ‘Conversation Award’, een prijs voor de webwinkel die – volgens de consument - het beste communiceert met zijn klanten. Er werd onder andere gekeken naar de mate van interactiviteit via verschillende kanalen, personalisatie, de actualiteit van de website en de aftersales. Ook deze prijs werd door het publiek toebedeeld aan Coolblue. Naast deze drie publieksprijzen ging het bedrijf ook met de vakjuryprijs B2C en de overall prijs voor Beste Webwinkel 2011 naar huis. Het liet hiermee andere webshops als Bol.com en Pixmania achter zich.

Publieksprijzen
De publieksprijzen werden uitgereikt in negen categorieën. De consument beoordeelde de deelnemende webwinkels op diverse aspecten waaronder prijsniveau, levering, veiligheid van betalen en de overzichtelijkheid van de website. Deze publieke stemming werd georganiseerd door Q&A Research & Consultancy. De analyse van de meer dan 200.000 beoordelingen en stemmen leverde de volgende winnaars op in de verschillende categorieën:

-    Auto & toebehoren: Banden-pneus-online.be

-    Consumentenelektronica: Coolblue.be

-    Huis, Tuin & Dier: E-shop.hubo.be

-    Kleding & Toebehoren: Snapstore.be

-    Multimedia: Eci.be

-    Ontspanning & Vrije Tijd: Photobox.be

-    Reizen: Sunjets.be

-    Schoonheid & gezondheid: Yvesrocher.be

-    Vliegtickets: Jetairfly.com

Vakprijzen
De vakjury, samengesteld uit e-commerce specialisten, beoordeelde de 24 door het publiek genomineerde kandidaten (de top drie per categorie van de publieksprijzen), en koos de B2C Award. Voor deze editie werd voor het eerst ook een Innovation Award door de vakjury uitgereikt. Deze award ging naar Minister Van Quickenborne, voor de vele inspanningen die hij de afgelopen jaren geleverd heeft om de e-business te ondersteunen. Wegens gebrek aan inschrijvingen is dit jaar niet de B2B Award uitgereikt.

European E-commerce Awards
De som van publiekspunten (55 procent in het eindresultaat) en de punten van de vakjury (45 procent in het eindresultaat) gaf de eindwinnaar: De BeCommerce Overall Winner 2011 is Coolblue.be. Door het winnen van de overall prijs zal Coolblue België vertegenwoordigen tijdens de verkiezing van de European E-commerce Awards, op 24 mei aanstaande in Barcelona.