Twinkle | Digital Commerce

Showroomprive.com komt naar Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:49

Showroomprive.com, een Frans bedrijf in flash sales, heeft plannen om de Nederlandse markt te betreden. Net als Vente-privee.com, voor Showroomprive.com de grootste besloten shopsite in Frankrijk, wil het bedrijf hier nog dit jaar actief worden.

Dat zei oprichter Thierry Petit na afloop van zijn presentatie op de Live Shopping Days in Berlijn tegen Twinkle. Showroomprive.com, gestart in 2006, opende eind vorig jaar een Spaanse site en werd onlangs op de Britse markt actief. Petit zei op het congres dat het bedrijf werkt aan online-verkoop in Italië (april), België (augustus) en Duitsland (september). Ook Nederland staat op het lijstje voor dit jaar, aldus Petit desgevraagd.

Merk en prijs
Showroomprive.com boekte afgelopen jaar een omzet van 130 miljoen euro in Frankrijk, de grootste Europese markt op het gebied van besloten shopping communities. In sales van drie tot zes dagen verkoopt het bedrijf vooral modeartikelen tegen kortingen tot 70 procent aan leden. Onlangs werden reizen structureel in het uitverkoopassortiment opgenomen.

Foie gras
Petit ziet op het gebied van productcategorieën nog tal van andere mogelijkheden voor besloten shopping communities als Showroomprive.com: ‘We zouden ook bomen kunnen verkopen, zolang we de combinatie maken van een sterk merk en een goeie prijs. Veel aandacht gaat tegenwoordig uit naar sociale media, maar merk en prijs blijven dominant voor wie wat wil verkopen online’, aldus de man die met Showroomprive.com al eens foie gras in de aanbieding deed.

Shopvip.com, Vente-exclusive.com en Vente-privee.com
In ons land gaat Showroomprive.com, dat – anders dan de meeste besloten shopsites – vooral levert uit eigen voorraad, onder meer concurreren met het Nederlandse Shopvip.com en het Belgische Vente-exclusive.com. Vente-privee.com, de Franse pionier op dit terrein, opende al een site in België en wil zich dit jaar ook op Nederlandse koopjesjagers gaan richten.

Consolidatie
Volgens Petit zal er een consolidatieslag plaatsvinden tussen besloten shopping communities. Er zijn volgens hem te veel spelers actief op de Europese markt, waaronder bijvoorbeeld ook BuyVip, eigendom van Amazon en Brand4friends, dat werd overgenomen door eBay. ‘Uiteindelijk zullen er twee of drie partijen overblijven. Merken zitten niet te wachten op al die verschillende aanbieders en zullen zich er aan slechts één committeren. Wij hopen dat we een goed alternatief voor Vente-privee.com kunnen blijven bieden.’