Twinkle | Digital Commerce

Net-a-Porter opent mannenshop Mr. Porter

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Net-a-Porter, de Britse webwinkel die in 2000 pionierde met de verkoop van luxe fashion op internet, heeft een webwinkel gelanceerd voor mannenmode. Mr Porter verkoopt kleding van designers als Burberry, Gucci, Lanvin, Paul Smith en Yves Saint Laurent.

Mr Porter werd afgelopen zomer aangekondigd door Natalie Massenet, de voormalige journaliste die elf jaar geleden de site Net-a-porter.com in de lucht bracht. Vorig jaar verkocht zij haar aandelen voor 50 miljoen pond aan de Richemont Group, maar ze staat nog steeds aan het hoofd van het e-commerce bedrijf. Onlangs werd voor Net-a-Porter een online-televisiekanaal gelanceerd.

Men of the moment
Massenet, die in 2009 designer outlet Theoutnet.com toevoegde aan het portfolio, denkt mannen aan Mr Porter te kunnen binden door zich eerst te richten tot de miljoenen klanten van Net-a-Porter. ‘Zij hebben allemaal een man in hun leven. 59 procent van hen is zelfs getrouwd of woont samen’, zei ze eerder in de Britse media. Aan de hand van 8 men of the moment introduceert Mr Porter zich aan de shopper. De homepage wijst verder op een aantal geschreven verhalen, video manuals en een ‘wardrobe manager'.

Verzending naar Nederland
Mr Porter belooft same day delivery in Londen, vanaf 11,50 pond. De nieuwkomer bezorgt behalve in Groot-Brittannië ook in meer dan honderd andere landen, waaronder binnen twee werkdagen in Nederland. Daarvoor rekent de shop 20 pond aan kosten door aan de klant. Samen met de belasting die daar nog bovenop komt, betaalt de Nederlandse man 34,99 euro voor de verzending.