Twinkle | Digital Commerce

Verkiezing voor de Beste Kerstshop 2010

2017-05-27
180101
  • 1:17

Webwinkeliers kunnen meedingen naar de titel ‘Beste Kerstshop 2010’. Initiatiefnemer Byte Internet spreekt van een ‘ludieke actie’, die de e-commerce branche goed kan gebruiken om de feestdagen meer onder de aandacht te brengen.

Byte Internet deed zelf een onderzoekje om te kijken in hoeverre Nederlandse webwinkeliers inspelen op Sinterklaas en/of kerst. Van 25 shops die dit jaar een Thuiswinkel Award wonnen, bleken er gister slechts 9 iets te doen met de feestdagen. Vorige week, toen de Goedheiligman nog niet was gearriveerd maar de pepernoten al maanden in de supermarkt lagen, waren dat er nog maar 5. Van 17 websites die genomineerd zijn voor de titel Website van het Jaar, speelden er vorige week 6 in op de feestdagen. Gister waren dat er 11.

'Gekerstimized'
Doel van de verkiezing, zo stelt Byte Internet, is positieve aandacht te geven aan webwinkeliers die hun shop flink hebben ‘gekerstimized’. Tot 6 december kunnen webwinkeliers zich kosteloos inschrijven voor de verkiezing op Beste-kerstshop.nl.

Een jury van vijf onafhankelijke e-commerce deskundigen, waaronder Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk, buigt zich over de inzendingen en zal tien webwinkels nomineren. Het publiek kan vervolgens tot 13 december zijn stem uitbrengen op zijn favoriete webwinkel. Een dag later volgt de bekendmaking van de winnaar, die een speciaal logo op zijn site mag plaatsen.

Tips voor uw shop
Byte Internet schreef een artikel met praktische tips voor webwinkeliers, ter voorbereiding op de komende feestdagen. Dat artikel vindt u op de site van Byte Internet.