Twinkle | Digital Commerce

Chrysler en Dodge houden uitverkoop op Outlet-sale.nl

2017-11-08
180101
  • 1:46

Auto’s van de merken Chrysler en Dodge worden sinds deze week met korting aangeboden op internet. Voor de merken, die langzaam zullen verdwijnen van de Europese markt, is een speciale site geopend met de generieke url Outlet-sale.nl.

Het aanbod op de nieuwe site wordt dagelijks bijgewerkt. De korting bedraagt standaard drieduizend euro. De auto’s op Outlet-sale.nl, feitelijk een virtuele showroom, kunnen alleen bij dealers van de merken worden besteld, betaald en afgehaald.

Fiat
Outlet-sale.nl is een gevolg van plannen van Fiat om autobouwer Chrysler, waarin het vorig jaar een belang kreeg, wereldwijd te integreren in de eigen organisatie. Op het vasteland van Europa verdwijnen de merken Chrysler en Dodge. Chrysler Nederland, het zelfstandige importbedrijf van de merken Chrysler, Dodge en Jeep, gaat per 1 september op in importorganisatie Fiat Automobiles Netherlands. Het probeert met behulp van Outlet-sale.nl voor die tijd nog auto's te slijten.

Band met dealerkanaal verslechtert
Chrysler Nederland zegt niet bang te zijn dat de band tussen autokopers en het dealerkanaal verslechtert. De importeur wijst de suggestie dat klanten hun auto vaker in onderhoud zullen doen in het 'universele kanaal'  van de hand. Woordvoerder Bas van der Wal tegen Autokompas: ‘Dat is te ver gedacht. De actie is gewoon een manier om Dodge onder de aandacht te brengen. Het heeft zeker niet de bedoeling om onze dealers te passeren of overbodig te maken. Feit is wel dat we nog enkele honderden modellen van Dodge hebben staan en dat we bezig zijn onze organisatie met die van Fiat in elkaar te schuiven. Het is dus wel een goede manier om van die voorraad af te komen. Die scherpe aanbieding van drieduizend euro korting is dan ook een tijdelijke aanbieding.’

Ford, Skoda, Nieuweautokopen.nl en Autos4sale
Behalve als showkanaal wordt internet steeds vaker ingezet als verkoopkanaal van nieuwe auto's. Afgelopen juni opende Ford een eigen webwinkel voor de directe verkoop van auto's aan Britse consumenten. Skoda verkoopt al ruim anderhalf jaar modellen online via SkodaDirect. In ons land zijn onafhankelijke partijen als Nieuweautokopen.nl en Autos4sale.nl actief, die auto's van verschillende merken op specifieke sites aanbieden.