Twinkle | Digital Commerce

Asos start werving voor modemarktplaats

2017-11-08
195115
  • 1:26

Asos, misschien wel de meest gevierde Britse online-retailer, maakt zich klaar voor de start van zijn modemarktplaats. Designers, onafhankelijke modelabels en particuliere verkopers uit alle windstreken kunnen een aanvraag indienen om er een boetiek te openen.

‘Welcome to the fashion democracy’, begroet Asos bezoekers op Marketplace.asos.com, dat deze week werd gelanceerd. ‘ASOS Marketplace will launch later in 2010, but the journey begins now’, aldus de online-retailer. ‘We want to hear from you.’

Garderobes recyclen
Asos, groot geworden als pure player in fashion, maakte dit voorjaar bekend de deuren open te gooien en met een marktplaats voor mode te komen. Behalve professionele partijen kunnen ook particulieren daar straks kleding tegen vaste prijzen in de verkoop doen. ‘Maandelijks bezoeken 7,5 miljoen modeliefhebbers onze website en ik wel hen de gelegenheid bieden garderobes onderling te recyclen’, aldus CEO Nick Robertson eerder tegen de Financial Times.

Marc Jacobs en Alexandra McQueen
Asos, dat ook in Nederland bezorgt, boekte vorig boekjaar een omzet van 223 miljoen Britse pond. Het heeft daarmee een aandeel van ongeveer 5 procent in de complete Britse modebranche. Behalve eigen merken verkoopt Asos kleding van bekende designers als Marc Jacobs en Alexander McQueen, maar ook van merken als Gap.

Fysieke kanaal
Sinds 2008 beschikt Asos over één fysieke outlet store en het bedrijf onderzoekt mogelijkheden om online-bestelde kleding bij retailketens af te laten halen. In een verklaring bij de in juni gepresenteerde jaarcijfers schreef Asos: ‘The next stage is to improve the delivery options still further allowing customers to order on ASOS and pick up at locations other than their home or office.' In dit verband zingt onder meer de naam Argos rond.