Twinkle | Digital Commerce

Bakker Hillegom introduceert nieuwe webshop in 19 landen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Het tuinpostoderbedrijf Bakker Hillegom vervangt zijn huidige webwinkel voor een nieuw online-winkelplatform. Deze nieuwe webshop zal in het najaar in negentien landen worden uitgerold.

Momenteel voert Bakker Hillegom al in alle negentien landen een webshop. Maar die verschillen nog erg van elkaar en daarbij laat Jaap Cuperus, e-commerce manager van het bedrijf, weten dat het in sommige gevallen – zoals in Roemenië – nu nog meer een website dan een echte webshop betreft. Door het nieuwe platform zullen alle webshops gelijk zijn aan elkaar.

Landen
De nieuwe webshop zal onder meer worden gelanceerd in de Benelux, Scandinavië, Engeland, Ierland, Italië, Frankrijk en Tsjechië. Eperium neemt de uitrol van alle negentien webshops voor zijn rekening, waarna de online-winkels vanuit één centraal punt kunnen worden beheerd. Het nieuwe platform biedt daarnaast de mogelijkheid om de shops een eigen design te geven en per webshop een lokaal (seizoensgebonden) assortiment te bieden, afhankelijk van het land.

Advies op maat
De tuinleverancier wil met de nieuwe shop meer inspelen op beleving en advies op maat. Hiervoor worden onder andere tools als video over onderhoud van de tuin, een forum en een 3D gardenplanner aan de site toegevoegd. ‘Het kiezen van planten en bloemen, maar zeker ook het inrichten van een volledige tuin hangt samen met emoties en beleving. Onze nieuwe webwinkel geeft bezoekers die beleving, compleet met uitgebreide en persoonlijke tuinadviezen afgestemd op jaargetijde en land’, aldus Cuperus in een persbericht.