Twinkle | Digital Commerce

Currence: 'Mobiel iDeal in verkenningsfase'

2017-10-05
180101
  • 1:02

Een aantal banken dat iDeal heeft geïmplementeerd, bekijkt op dit moment mogelijkheden voor een mobiele variant. Concreet zijn de plannen nog niet en het is niet gezegd dat de mobiele variant van iDeal er sowieso komt.

Dat zegt Bob Goulooze van Currence, de beheerder van iDeal. ‘Ik kan bevestigen dat banken serieus kijken naar de wenselijkheid, het potentieel en de kosten. Vraag is of er een haalbare business case van te maken is. Daaruit kun je concluderen dat een mobiele versie van iDeal op zijn vroegst in 2011 op de markt zal komen.’

E-identifier
Goulooze geeft te kennen dat iDeal op dit moment gewoon te gebruiken is door shoppers die op hun mobieltje aankopen doen in webshops: ‘Nadeel daarbij is natuurlijk dat mensen altijd hun e-identifier (paslezer, red.) bij zich moeten hebben. Het ligt voor de hand dat die stap er bij een mobiele variant tussenuit zal worden gehaald.’

Grens over
IDeal wint nog altijd aan populariteit onder Nederlandse webshoppers, bleek uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag van Currence. Inspanningen om de betaalwijze de grens over te brengen, leverden tot op heden geen resultaat op.