Twinkle | Digital Commerce

Tulpfietsen: online-fietswinkel met fietsenmaker

2017-05-27
180101
  • 1:13

Met Tulpfietsen is ons land een nieuw fietsmerk rijker. De rijwielen worden alleen verkocht op Tulpfietsen.nl, waar liefhebbers de stadsfietsen naar eigen voorkeur kunnen samenstellen. De fietsen worden geleverd en afgemonteerd door een fietsenmaker, die na vier maanden nog eens langs komt.

Net als het eerder dit jaar gelanceerde Beick (zie Customize, personalize, accessorize uit Twinkle 3 van dit jaar) geeft Tulpfietsen de klant de vrije hand bij het samenstellen van zijn fiets. Hij kiest om te beginnen een van de vijf verschillende basismodellen en de gewenste maat en kleur. Vervolgens kan hij onder meer kiezen tussen handremmen of een terugtraprem en tussen een leren of een kunstofzadel. Tenslotte kan de fiets worden voorzien van extra’s als een houten krat of een kinderzitje.

Fietsenmaker
Een verschil met Beick, dat de fietsen ook verkoopt onder het eigen merk, is dat Tulpfietsen bestelde rijwielen laat afleveren door een fietsenmaker. Uit het persbericht: ‘Tijdens deze montage wordt de fiets rijklaar gemaakt, eventuele accessoires gemonteerd en de fiets nog één keer helemaal nagekeken. Omdat goed onderhoud belangrijk is voor de kwaliteit van een fiets komt de fietsenmaker na vier maanden terug voor een eerste uitgebreide servicebeurt. Tijdens deze servicebeurt worden alle onderdelen gecontroleerd, gesmeerd en afgesteld en wordt de fiets voorzien van een beschermende waxlaag.’

Tulpfietsen, opgezet door voormalig Bizner-directeur Frank Klemann, belooft bestelde fietsen (vanaf 379 euro) binnen een week te leveren.