Twinkle | Digital Commerce

Forrester: ‘Web beïnvloedt nu al 42 procent aankopen’

2017-11-08
450407
  • 1:05

Forrester Research presenteerde deze week toekomstverwachtingen over e-commerce. Wat enigszins onderbelicht bleef, is de voorspelling dat ruim de helft (53 procent) van alle retailaankopen in 2014 zal zijn beïnvloed door internet.

Dat geldt althans voor de Amerikaanse markt. Vorig jaar werd al 42 procent van alle retailverkopen op enigerlei wijze beïnvloedt door het internet, schat Forrester. Dat aandeel zal dit jaar flink groeien, tot 46 procent, om in 2014 uit komen op 53 procent.

Dan beïnvloedt het internet voor 1,4 biljoen (1.409 miljard om precies te zijn) dollar aan retailaankopen, alleen van Amerikaanse consumenten. Daarbij zijn diensten, onroerende goederen, maar ook bijvoorbeeld auto’s niet inbegrepen.

8 procent webverkoop
Overigens groeit het percentage retailaankopen dat daadwerkelijk op internet plaatsvindt tot 2014i van 6 tot 8 procent. De invloed van het web laat zich dus vooral op de fysieke winkelvloer gelden. Volgens Forrester hebben zeven op de tien Amerikanen inmiddels wel eens iets in de winkel gekocht na online-oriëntatie.

Werk aan de winkel
Het onderzoeksbureau tekent aan dat crosschannel shoppers beter kunnen worden bediend. Mensen die eerst online oriënteren bleken gemiddeld minder tevreden (62 procent) over de uiteindelijke winkelervaring dan mensen die dat niet deden (82 procent).