Twinkle | Digital Commerce

CFO en mede-eigenaar Van der Maat weg bij Wehkamp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Berend van der Maat vertrekt na negentien jaar bij RFS Holland Holding, het moederbedrijf van Wehkamp.nl. Van der Maat legt zijn functie als financiële topman neer ‘op basis van persoonlijke overwegingen’.

Die informatie brengt RFS Holland Holding naar buiten op Wehkampreporter.nl. Van der Maat treedt eind maart terug als CFO. Jurrie Jan Bruins, directeur Finance & IT, zal de functie van CFO op ad interim basis gaan invullen.

Nijhof en Scheepbouwer
Van der Maat werd eind 2008 mede-eigenaar van RFS Holland Holding. Samen met Paul Nijhof, toen en nu CEO van Wehkamp.nl, en KPN-topman Ad Scheepbouwer kreeg hij de meerderheid van de aandelen in handen. Ook Lacent, de aparte onderneming waarin de financiële dienstverlening van Wehkamp-klanten is gebundeld, maakte deel uit van de verkoop.

'Zeer intensief en succesvol'
Van der Maat, die aandeelhouder blijft, zegt in een korte reactie: ’De laatste vijf jaar waren zeer intensief en succesvol. Voor mij is de tijd nu aangebroken om mijn aandacht aan andere zaken te geven. Ik blijf uiteraard betrokken bij de onderneming als aandeelhouder en heb zeer veel vertrouwen in de toekomst van dit prachtige bedrijf”.

Reactie Nijhof
Paul Nijhof zegt in een telefonsiche reactie aan Twinkle: 'Berends vertrek als CFO heeft persoonlijke gronden. Ik respecteer zijn keuze en vertrouw op de mensen die zijn taken gaan overnemen.'