Twinkle | Digital Commerce

Wouters nu mede-eigenaar van winkelketen Selexyz

2017-11-08
169131
  • 1:16

Met de opsplitsing van BGN/Selexyz krijgen drie directeuren de 17 publieke boekwinkels en de webshop in handen. Onder hen is Angélique Wouters, die begin dit jaar in dienst trad bij het bedrijf.

De directeuren wilden eigenlijk heel Selexyz overnemen, maar Van Dijk Educatie legde meer op tafel om het meerderheidsbelang van NPM Capital over te nemen. De uitgeverij uit Kampen gaat echter alleen de campuswinkels voor studenten exploiteren.

Winkels en webshop
Het Financieele Dagblad (FD) meldt vandaag dat CEO Matthijs van der Lely ‘samen met twee mededirecteuren’ de 17 publieke boekwinkels en de webshop van Selexyz in handen heeft gekregen, die Van Dijk niet wilde hebben.

Angélique Wouters, die haar functie van e-commerce manager bij Albert Heijn verruilde voor die van Chief Digital Officer bij Selexyz, bevestigt aan Twinkle dat ze mede-eigenaar is geworden van de keten. Hetzelfde geldt voor CFO Menno van den Brand. Wouters laat weten dat COO Arjen Luykx, die niet deelt in de eigendom, het splitsingstraject van Selexyx gaat begeleiden.

Bol.com
In het FD zegt Van der Lely dat Selexyz bij uitstek in staat is te profiteren van de wisselwerking van fysieke winkels en de afzet via internet. Dat heeft het bedrijf volgens hem voor op online-marktleider Bol.com.

Saillant is dat NPM Capital na het afstoten van zijn belang in BGN/Selexyz voor 45 procent eigenaar is geworden van Bol.com. ‘The winner takes it all in e-commerce. Zo werkt het’, verklaarde directeur Jan Willem Baud van NPM afgelopen zomer tegen Twinkle.