Twinkle | Digital Commerce

Mailorder Solutions lijft shops Fonq in

2017-05-27
168131
  • [nieuws]
  • 1:24

Mailorder Solutions vergroot zijn jaaromzet naar verwachting met 2,5 miljoen euro door de overname van concurrent Fonq. Dat bedrijf houdt behalve de gelijknamige webwinkel nog 16 andere shops in de lucht rond het thema interieur, tuin en keuken.

Veel van die webwinkels zijn in licentie gegeven aanFonq, zoals Curverwebshop.nl,Brabantia-webshop.nl enJamie-Oliver-shop.nl.

Multiple site-strategie
De multiple site-strategie van Fonql komt overeen met die van Mailorder Solutions, dat naast de eigenMailorder Shopsook webwinkels voor anderen beheert binnen business unitMailorder Licenses. Laatste loot aan die stam is Liberty.nl, waarvan in mei het beheer werdovergenomen.

Portfolio
Volgens directeur Patrick Kerssemakers vullen de overgenomen webwinkels van Fonq het portfolio van zijn bedrijf goed aan: We zochten nadrukkelijk naar versterking in de interieurmarkt en die hebben we hiermee gevonden. We hopen te profiteren van synergie in inkoop, logistiek, marketing en klantenservice.

Expansie
Kerssemakers, die geen uitspraken wil doen over de prijs van de overname, kondigdezijn overnameplannen al in april aan. Nu zegt hij: Het wordt steeds moeilijker om in e-commerce land autonome groei te realiseren. Een overnamestrategie is voor ons dan ook een stuk interessanter. Nu groeien we in n klap met ruim een kwart aan omzet, tot zon elf miljoen in totaal dit jaar. De komende twee jaar zullen we onze expansie vooral blijven zoeken in Nederland, zowel binnen Shops als binnen Licences. We zijn nog met verschillende partijen in gesprek.

Integratieplan
Behalve de webwinkels nam Mailorder Solutions ook zon tien man personeel over van Fonq, aldus Kerrssemakers: De voorraden zijn verplaatst naar Utrecht, waar we extra magazijnruimte hebben gehuurd. In september gaat het online-integratieplan van start. Dan zullen alle shops van Fonq op onze platforms gaan draaien.