Twinkle | Digital Commerce

ECI verzelfstandigt fulfiment in nieuw bedrijf E-ways

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:10

ECI heeft zijn fulfilment-activiteiten per vandaag verzelfstandigd. Koos van Santen is directeur van de nieuwe onderneming met de naam E-Ways Fulfilment Center: 'Wij maken als het ware en vliegende start.'

Met de stap stelt ECI zijn decennialang opgebouwde know-how en capaciteit ter beschikking aan andere webwinkels danEci.nl, zustersiteCosmox.nlen de Belgische equivalenten daarvan.

Compelete customer service
Van Santen, die jarenlang werkte voor ECI, legt uit: 'Wij bieden klanten de gelegenheid om de complete customer service te outsourcen. Wij houden artikelen op voorraad, verpakken en verzenden ze en verzorgen de verdere afwikkeling met de consument. Dit alles doen wij met veertig jaar ervaring. En dus maken we als het ware een vliegende start.'

We Add Your Service
E-Ways, waarbij de eerste letter staat voorE-commerce en de volgende voor We Add Your Service, ontplooit gentegreerde callcenter-, warehouse- en database activiteiten en biedt daarmee naar eigen zeggen eenvolledig backoffice pakket voor klanten, inclusief de financile en logistieke afwikkeling.

Romplslomp
Volgens Van Santenhebben de eerste potentile opdrachtgevers zich al gemeld: 'Het gaat om webshops die merken dat de rompslomp rondom de facturatie, verzending en retourverwerking hen veel tijd vergt. Deze tijd willen ze liever besteden aan de inkoop en marketing van hun producten.'

Clearwood
De Nederlandse investeringsclubClearwoodnam ECI vorig jaarovervan het Duitse Bertelsmann. De verzelfstandiging van de fulfilment-activiteiten volgt op die van ICT-divisie, die verder is gegaan als E-Ways IT Services.