Twinkle | Digital Commerce

Microsoft komt met webwinkel voor avatars

2017-05-26
  • 0:59

Microsoft lanceert komend voorjaar een Avatar Store voor zijn spelcomputer New Xbox Experience. Gamers kunnen er kleding en accessoires van merkfabrikanten kopen voor hun virtuele evenbeelden.

In een vooruitblik op de nieuwe spelcomputer, die op 19 november verschijnt, gaf productmanager Robin Burrowes aan dat de Avatar Store veel potentieel heeft als lanceerplatform voor nieuwe kledinglijnen van merkfabrikanten.

Avatars aankleden
Voorlopig zullen gamers hun avatars nog moeten aankleden met een assortiment aan gratis kledingstukken en accessoires, maar waarschijnlijk kunnen de eerste virtuele goederen komend voorjaar worden gekocht in de webwinkel.

Beloningssysteem
Microsoft is samen met games-uitgevers en fabrikanten bezig een beloningssysteem op te zetten, waardoor toegang tot bepaalde items in de Avator Store voorbehouden blijft aan gamers die een bepaalde prestatie hebben neergezet. Die prestatie kan hem bijvoorbeeld zitten in het bereiken van een bepaald level in een spel. Niet alle producten in de webwinkel zijn straks dus voor iedereen te koop.

Prijzen
Volgens Burrowes van Microsoft, dat sinds kort virtuele schapruimte ter beschikking stelt aan amateur-ontwikkelaars van succesvolle games, is nog niet bekend wat de items in de Avatar Store moeten gaan kosten: 'That's under discussion right now.' 

Bron: Videogamer.com