De bereikbaarheid en dienstverlening van banken staat onder druk, dat meent de Consumentenbond. Uit een peiling in de Consumentengids blijkt dat de dienstverlening van banken op een aantal punten tekort schiet. 'Gezien de enorme besparingen van de banken op de kosten van het betalingsverkeer, ligt het nog meer voor de hand dat de traditionele bankdiensten voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijven', aldus de bond.
Dienstverlening
Uit de peiling blijkt dat bankkantoren vooral worden bezocht voor het storten en opnemen van geld en het afhalen of activeren van bankpassen. Het meest ergeren consumenten zich aan de beperkte bereikbaarheid en het gebrek aan hulp en kennis bij de medewerkers die de 0900-nummers bemensen. Deze nummers bellen consumenten als ze telefonisch willen bankieren of hulp nodig hebben bij het internetbankieren. Daarnaast is de fysieke afstand tot bankkantoren zowel op het platteland als in grote steden een probleem. Maar consumenten ergeren zich op het gebied van bereikbaarheid nog meer aan de openingstijden.
Internetbankieren
Ruim 80 procent van de Nederlandse bevolking heeft toegang tot internet, blijkt uit cijfers van het CBS. Daarvan internetbankiert 67 procent. Dat betekent dat ruim de helft van de Nederlanders (54 procent) zijn bankzaken online regelt, maar een groot deel dus ook niet. 'Ook in de toekomst blijft een grote groep consumenten afhankelijk van de traditionele methoden om bankzaken te regelen. Een groep die zeker niet alleen bestaat uit ouderen en gehandicapten', aldus de bond.
Volgens de Consumentenbond is het van belang dat de kosten van het betalingsverkeer laag blijven, omdat de consument uiteindelijk voor die kosten betaalt. De bond noemt de komst van de digitale acceptgiro door de veel lagere kosten dan ook goed nieuws.
Er is op dit moment 0 keer gereageerd op:
'Dienstverlening banken onder druk'
Je kunt niet meer reageren op dit artikel.