Twinkle | Digital Commerce

Auto kopen?

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:47

Er zijn steeds meer initiatieven voor de verkoop van auto's op internet. Eerder gingen AutoTrader en Nieuweautokopen.nl al een samenwerking aan.
AutoTelegraaf heeft op zijn website een rubriek voor ex-leaseauto's geopend, in samenwerking met Fleetselect. Dit bedrijf keurt en fotografeert auto's, die weer door autobedrijven kunnen worden aangekocht. Daarnaast werken de bedrijven aan een inititief waar particulieren hun - niet op AutoTelegraaf verkochte - auto kunnen plaatsen, waarna ze een gegarandeerd handelsbod krijgen. Het inititief heeft vooralsnog de naam autovinder.nl, maar  Walter Stoof, commercieel directeur bij FleetSelect, geeft aan dat deze naam nog niet vast staat.
Autodata Nederland lanceert de website Fotoslider.nl, waarop verkopers een slideshow van de occasion of zelfs een filmpje met voice-over, tekst en achtergrondmuziek kunnen zetten. Andere branches kunnen overigens ook gebruik maken van deze dienst. Autobedrijven kunnen bij AutoTelegraaf tegen kostprijs een filmpje laten maken.

Bron: Automotive