Twinkle | Digital Commerce

Hotel boeken in minder dan 2 minuten

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:57

Zoeken, kiezen, boeken: tweederde van de klanten van Hotels.nl, een online boekingsmachine voor bijna 800 hotels in Nederland, Duitsland en België, is binnen 5 minuten klaar; 18 procent van de klanten maakt een online boeking in minder dan 2 minuten.

Het boeken van hotels via internet neemt een steeds grotere vlucht en gaat het telefonisch boeken vervangen. Dat is althans de verwachting van Hotels.nl, die zich – naar eigen zeggen - van andere aanbieders onderscheidt doordat de consument geen boekingskosten, creditcard-fees of andere extra's betaalt over de gemaakte reserveringen. Deelnemende hotels hebben via internet op elk gewenst moment inzicht in hun eigen gegevens en in die van hun collega's, om daarmee een optimale prijs/bezettingsverhouding te creëren.

Hotels.nl bestaat ruim vier-en-half jaar en groeide in die periode uit van 10.000 boekingen per jaar tot 200.000 in 2005. De eerste drie maanden van 2006 laten een groei zien van gemiddeld 85 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.