Twinkle | Digital Commerce

Amazon blijft resultaat verbeteren

2024-08-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Amazon heeft de resultaten van het tweede kwartaal gepresenteerd. Daarin steeg de omzet van de webreus met 10 procent naar 148 miljard dollar. De groei zit hem vooral in de cijfers onder de streep.

Het operationele resultaat van Amazon kwam in die periode uit op 14,7 miljard dollar, dat is haast een verdubbeling ten opzichte van het resultaat in dezelfde periode vorig jaar. Eenzelfde beeld zien we bij het nettoresultaat. Amazon boekte in het tweede kwartaal 13,5 miljard dollar winst, vorig jaar was dit nog 6,7 miljard.

Ceo Andy Jassy is tevreden over die resultaten, met name door de prestaties van clouddienst AWS. Die zorgt niet zozeer voor de meeste omzet, maar Amazon haalt daar wel relatief veel winst vandaan. AWS was goed voor een operationeel resultaat van 9,3 miljard dollar. ‘Terwijl bedrijven hun infrastructuur blijven moderniseren en naar de cloud gaan, terwijl ze ook nieuwe generatieve AI-mogelijkheden benutten, blijft AWS de eerste keuze van klanten, omdat we over veel bredere functionaliteit, superieure beveiliging en operationele prestaties, een groter partner-ecosysteem en AI beschikken’, stelt Jassy.

Toch is het resultaat van Amazon slechter dan vooraf werd gedacht. Dat had gevolgen voor het aandeel van het bedrijf, dat naar beneden dook. Ook voor het derde kwartaal zijn de verwachtingen lager dan beursanalisten hadden verwacht.