Twinkle | Digital Commerce

Galeria maakt doorstart onder nieuwe eigenaars

2024-07-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Warenhuisketen Galeria, voorheen Galeria Karstadt Kaufhof, maakt op 1 augustus een doorstart. De rechtbank van Essen heeft bekend gemaakt dat de insolventieprocedure eind deze maand opgeheven wordt. In totaal blijven er 83 vestigingen permanent open.

In een persbericht van de keten staat dat per 1 augustus de Amerikaanse investeringsmaatschappij NRDC en een investeringsmaatschappij van ondernemer Bernd Beetz de nieuwe eigenaren zijn.

Afgeslankt verder

Curator Stefan Denkhaus is optimistisch over de toekomst van het bedrijf. De advocaat meldt in het bericht dat het mogelijk is geweest om de kosten grotendeels terug te brengen tot een passend niveau. ‘Als middelgroot bedrijf heeft Galeria nu een goed economisch uitgangspunt en begint de toekomst met beschikbare liquiditeit in de buurt van negen cijfers.’ De warenhuisgroep heeft onlangs zijn 70 reisbureaus verkocht aan de ADAC. Galeria zal zich concentreren op zijn kerncompetentie als warenhuis, zegt ceo Olivier Van den Bossche. ‘Ook zullen er filiaalmoderniseringen plaatsvinden om een aantrekkelijke winkelsfeer en een ideale winkelervaring te bieden.’

Meerdere faillissementen

Begin dit jaar vroeg de warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof faillissement aan. Het bedrijf viel toen onder Signa Group, dat al langer in financiële problemen zat. De afgelopen jaren vroeg de keten al meerdere malen faillissement aan. Door dit faillissement hoopte Galeria een nieuwe eigenaar te kunnen vinden, wat gelukt is.