Twinkle | Digital Commerce

Bristol in België krijgt uitstel van betaling

2024-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Euro Shoe Group, het moederbedrijf van de Bristol winkels in België, is tot 7 september beschermd tegen schuldeisers. De keten heeft nu drie maanden de tijd om op zoek te gaan naar overnamekandidaten.

De retailer had de aanvraag voor de gerechtelijke reorganisatie vorige week ingediend bij de rechtbank in Hasselt, schrijft RetailDetail. Er zijn drie curatoren aangesteld om een of meerdere overnemers te vinden voor het geheel of een deel van de activiteiten. Zij zullen ook toezien op de uitverkoop van de voorraad. De opbrengst van die liquidatieverkoop dient om de lonen en schuldeisers te betalen.

Niet sterk genoeg

De beschermingsprocedure geldt enkel voor de Belgische activiteiten, al is de keten ook in Nederland op zoek naar een overnemer, meldt RetailDetail. De retailer is al jaren verlieslatend en slaagde er ondanks verschillende ingrepen niet in om uit het slop te geraken. ‘We staan vandaag niet sterk genoeg om die klappen zelf verder te kunnen opvangen. Vandaar dat we op zoek gaan naar overnemers’, aldus ceo Elise Vanaudenhove.

Geen intentie om Nederland te verlaten

In april liet ceo Elise Vanaudenhove nog weten dat de keten ‘absoluut niet de intentie heeft om Nederland te verlaten’. Volgens haar heeft een deel van de Nederlandse winkels het wel moeilijk, maar werkt Bristol momenteel volop verder aan zijn toekomstplan. De Nederlandse winkels blijven voorlopig nog open.