Twinkle | Digital Commerce

Ipsos neemt I&O Research over

2024-01-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

De Franse marktonderzoeker Ipsos koopt de Nederlandse branchegenoot I&O Research. Het is niet bekend voor welk bedrag het bedrijf wordt overgenomen.

I&O Research werd in 1996 opgericht en doet meerdere marktonderzoeken in meerdere sectoren, waaronder ook online handel. Na de overname gaat het nieuwe bedrijf verder onder de naam Ipsos I&O.

Volgens Ipsos levert de overname nieuwe zakelijke kansen op voor overheden en internationale instellingen. Nederland geldt als vijfde grootste land voor marktonderzoeken in Europa.

Gerben Huijgen, Managing Director van I&O Research: ‘We zijn enthousiast over de overeenkomst van I&O Research met Ipsos en zijn ervan overtuigd dat deze combinatie meer waarde zal opleveren voor onze mensen en klanten. Onze gedeelde toewijding aan kwaliteit, innovatie en integriteit zorgt voor veel kansen.’

Nog een overname in consumentenonderzoek

Nadat eerder de overname van I&O Research door Ipsos werd bekendgemaakt, kondigt YouGov dezelfde dag de overname aan van de consumer panel services van GfK. Daarvoor betalen de Britten 315 miljoen euro.