Twinkle | Digital Commerce

Amazon zet AI in bij controle op beschadigingen

2023-06-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Het Amerikaanse online platform Amazon gaat in meerdere grote magazijnen in de VS en Europa AI inzetten om beschadigde items op te sporen voordat ze naar klanten verzonden worden.

Amazon schat dat minder dan één op de duizend items die het platform verwerkt beschadigd is, hoewel het totale aantal aanzienlijk is voor de retailer, die jaarlijks ongeveer 8 miljard pakketten verwerkt, schrijft The Wall Street Journal. Door het uitrollen van AI verwacht het platform een afname aan verzonden beschadigde items en tijdswinst bij het verzamelen en verpakken van bestellingen. Nu zijn de magazijnmedewerkers van Amazon nog verantwoordelijk voor het controleren van goederen op tekenen van slijtage terwijl ze goederen verzamelen, verpakken en opbergen. ‘Het controleren op schade kan tijdrovend zijn, aangezien de meeste items in goede staat verkeren’, zegt Jeremy Wyatt, directeur toegepaste wetenschap bij Amazon Robotics, tegen The Wall Street Journal.

Amazon heeft de AI tot nu toe geïmplementeerd in twee uitvoeringscentra en is van plan het systeem uit te rollen op nog tien locaties in Noord-Amerika en Europa. Volgens Christoph Schwerdtfeger, een softwareontwikkelingsmanager bij Amazon, heeft het platform ontdekt dat AI drie keer zo effectief is in het identificeren van schade als een magazijnmedewerker.