Twinkle | Digital Commerce

Picnic werkt toe naar gesloten kringloop

2022-12-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Online super Picnic zegt toe te werken naar een gesloten kringloop. Plastic tasjes worden massaal ingeleverd voor recycling. Dat wordt nog verder aangemoedigd middels een campagne.

Volgens het bedrijf leveren de ruim één miljoen klanten van Picnic veelvuldig hun plastic tasjes in. Het gemiddelde van alle ruim 170 steden waar Picnic actief is ligt op 85 procent, met uitschieters in Gouda (93 procent) en Alphen aan den Rijn (92 procent).

Om dat naar de 100 procent op te krikken, en dus een volledig gesloten kringloop, is het bedrijf recent een campagne gestart. ‘We vragen onze klanten zoveel mogelijk tasjes schoon in te leveren’, stelt medeoprichter Michiel Muller. ‘Om goed te kunnen recyclen is het belangrijk dat er geen ander materiaal tussen het plastic belandt. Zo dragen klanten niet alleen bij aan een gesloten systeem, ze krijgen ook hun statiegeld van 35 cent terug als ze minimaal één tasje meegeven aan de bezorger.’

Naast het inleveren van plastic tasjes kunnen klanten ook gebruikte batterijen en DHL-pakketten meegeven. Dat laatste gebeurt volgens Muller steeds vaker.