Twinkle | Digital Commerce

Coo en president-commissaris vertrekken bij Just Eat

2022-05-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Adriaan Nühn stapt na zes jaar terug van zijn positie als president-commissaris bij Just Eat Takeaway. Daarnaast wordt coo Jörg Gerbig op non-actief gesteld wegens mogelijk wangedrag op een bedrijfsevenement.

Daarmee zal Nühn het nieuwe termijn als voorzitter van de Raad van Commissarissen niet vervullen. Volgens Nühn heeft Just Eat Takeaway iemand nodig die meer steun krijgt van de aandeelhouders: ‘Me niet herkiesbaar stellen is naar mijn mening de beste beslissing die ik kan nemen met betrekking tot het dienen van de belangen van de Vennootschap en haar belanghebbenden, inclusief de aandeelhouders,' aldus de voormalig president-commissaris.

Aandeelhouders zijn al enige tijd ontevreden over de koers van het bedrijf, gezien de prestaties tegenvallen. Verschillende van hen hadden al aangegeven tegen de herbenoeming van Adriaan Nühn te stemmen. Ook waren er twijfels onder aandeelhouders over de herbenoeming van cfo Brent Wissink. Tijdens de aaandeelhoudersvergadering van gisterenmiddag kreeg hij echter het voordeel van de twijfel: 78 procent stemde dat hij aan mocht blijven. Ceo Jitse Groen kreeg 98,7 positieve stemmen. Eerder drongen aandeelhouders ook al aan op de verkoop van het vorig jaar overgenomen Grubhub.

Het vertrek van Jörg Gerbig heeft niets te maken met de aandeelhouders. Hij werd op non-actief gesteld na een klacht over wangedrag tijdens een bedrijfsevenement. Just Eat Takeaway stelt een onderzoek in naar de aantijgingen en Gerbig heeft zijn medewerking toegezegd.