Twinkle | Digital Commerce

Shein meest gedownloade app in de VS

2022-05-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Fast-fashionmarktplaats Shein is momenteel de meest gedownloade gratis iPhone-app in de Verenigde Staten. Daarmee haalde het andere populaire apps in als TikTok, Instagram en Twitter.

Vorig jaar moest de modespeler het nog doen met een koppositie in de categorie ‘shopping’, maar dit jaar heeft Shein zelfs social media-apps ingehaald als populairste app in de Verenigde Staten. Daarmee staat Shein nu ver boven zijn grootste concurrent in de VS: Amazon, zo leest het rapport van MarketplacePulse. Het gaat wel om nieuwe downloads, en veel Amerikanen hebben de app van Amazon al op hun telefoon staan. In Nederland staat Shein op nummer twaalf van de meest gedownloade gratis iOs-apps.

Het van oorsprong Chinese modeplatform Shein richt zich op de westerse Gen Z en verkoopt kleding voor zeer lage prijzen. Volgens het rapport is het bedrijf de grootste online kledingretailer ter werld, momenteel is het bedrijf in gesprek om een waardering te krijgen van 100 miljard dollar (omgerekend zo’n 94 miljard euro).