Twinkle | Digital Commerce

Getir breidt verder uit in Nederland

2021-11-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Flitsbezorger Getir breidt de komende maanden zijn bezorggebied in Nederland uit naar nog eens zes steden. Onlangs begon het bedrijf al in Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Dat brengt het totaal aantal steden in Nederland waar de Turkse flitsbezorger actief is op elf. Getir wil de komende maanden starten in Utrecht, Haarlem, Eindhoven, Tilburg, Delft en Breda. Wanneer precies en in welke volgorde dat gebeurt is niet duidelijk. ‘De komende periode richten we ons op het aantrekken van talent en van panden om verder uit te breiden in het land’, aldus general manager Florian Brunsting. ‘Ons doel is om snel uit te breiden, maar de veiligheid van onze koeriers en de buurten waarin we opereren is onze hoogste prioriteit.’

Getir werd in 2015 opgericht en is sinds dit jaar in Nederland actief. Het bedrijf zegt grote plannen te hebben voor ons land, evenals de rest van Europa en de VS, waar het onlangs begon. In thuisland Turkije heeft het bedrijf het bezorggebied onlangs uitgebreid, daar is Getir actief in 81 steden. Dat uitbreiden kan Getir, omdat het dit jaar alleen al meer dan 1,1 miljard dollar aan groeigeld heeft ontvangen.