Twinkle | Digital Commerce

Elektronicaverhuurder Grover haalt 1 miljard groeigeld op

2021-07-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Grover, een van oorsprong Duitse verhuurdienst van elektronica, heeft in een financieringsronde 1 miljard dollar opgehaald.

Met het geld wil de startup zijn dienst uitbreiden naar meer landen. Het is het doel van Grover om in 2024 het aantal producten dat wordt hergebruikt op te schalen naar 5 miljoen. Nu zijn dat er nog 475.000. Grover lanceerde zijn dienst in september 2020 in Nederland. Met de financiering wordt het assortiment hier uitgebreid en worden er meer functies aan het platform toegevoegd.

Oprichter Michael Cassau: ‘Consumentenelektronica zijn fundamenteel voor de huidige maatschappij. Wij geloven dat iedereen tegen betaalbare prijzen toegang hoort te hebben tot de tech die ze nodig hebben. De lineaire aard van de consumptie door de maatschappij heeft er echter toe geleid dat e-waste de snelst groeiende afvalstroom ter wereld is geworden.’

Met Grover kunnen consumenten en bedrijven elektronica huren op maandbasis. Na de verhuurperiode kunnen ze ervoor kiezen om het product aan te schaffen, te retourneren of te blijven huren. Geretourneerde producten worden opgeknapt en opnieuw verhuurd.