Twinkle | Digital Commerce

Verkoop Marktplaats.nl en 2ehands.nl gaat door

2021-06-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

Het Noorse handelsplatform Adevinta mag Marktplaats.nl en 2ehands.nl inlijven. De Oostenrijkse mededingingsautoriteit geeft daarvoor toestemming.

Het Noorse handelsplatform Adevinta neemt eBay Classifieds group over, de advertentietak van eBay, waar Marktplaats.nl en 2dehands.nl onder vallen. Adevinta betaalt 2,5 miljard dollar en eBay krijgt een belang van 44 procent. De verkoop werd eerder al aangekondigd, maar werd on hold gezet door de Oostenrijkse Bundeswettbewerbsbehörde. De mededingingsautoriteit stelde dat de plannen nadelig uitpakken voor de concurrentie met Willhaben, een joint venture van Adevinta. Door de verkoop krijgt eBay een belang in Adevinta, en daarmee dus ook indirect in de grootste concurrent in Oostenrijk.  

EBay belooft nu zijn financiële belang in Adevinta over anderhalf jaar te reduceren tot 33 procent. Adevinta stelt daar tegenover dat het geen informatie over de bedrijfsvoering van Willhaben zal delen met eBay.

Naast Marktplaats.nl en 2ehands.nl behoren ook Mobile.de en Gumtree tot het portfolio van eBay Classifieds group. Door de overname wordt Adevinta naar eigen zeggen het grootste online advertentieplatform wereldwijd.