Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf online live in Oostenrijk

2021-05-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Warenhuis de Bijenkorf heeft zijn gewenste webshop in Oostenrijk gelanceerd. Het was al even bekend dat het bedrijf dat land op het oog had voor online uitbreiding.

In relatief korte tijd opende de nummer 9 van de Twinkle100 een webshop in Duitsland, Wallonië, en Frankrijk. In België had het al wat langer de beschikking over een eigen webshop, alleen was die tot een jaar geleden nog ingericht op het Nederlandstalige gedeelte.

Doordat het warenhuis in Duitsland al over een eigen webshop beschikt, was de stap naar een Oostenrijkse shop niet zo groot. In een recent interview met Twinkle liet scheidend omnichannel directeur Pieter Heij al weten dat het bedrijf zich voornamelijk richt op Noordwest Europa. ‘Oostenrijkers bedienen we al, vanuit Duitsland, maar een eigen domein daar is makkelijk te realiseren. Luxemburg zou allicht een optie kunnen zijn later dit jaar, waarbij we shippen vanuit België. Maar we hebben geen ambities om naar China te gaan of zo.’ Volgens Heij komt ongeveer een kwart van de online omzet van de Bijenkorf uit het buitenland.

De Oostenrijkse shop omvat een exclusief assortiment van meer dan 1.000 merken. Bestellingen die voor 14:00 uur worden geplaatst, krijgen klanten binnen twee werkdagen thuisbezorgd. De klantenservice en support voor het Oostenrijkse platform wordt geregeld vanuit het Duitstalige contactcenter in Essen.

Lees ook: 'De Bijenkorf vliegt online' (Twinkle 1 2021)