Twinkle | Digital Commerce

Carrefour en Deliveroo werken nu ook in Frankrijk samen

2021-04-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Supermarkt Carrefour wil in meer Europese steden snelle levering binnen 30 minuten aanbieden. Daarvoor heeft het zijn bestaande samenwerking met Deliveroo uitgebreid.

Grootste onderdeel van die uitbreiding is dat de snelle levering van start gaan in thuismarkt Frankrijk. In België, Italië en Spanje is deze dienst al beschikbaar. Parijs is de eerste stad in Frankrijk waar Carrefour en Deliveroo de snelle leverdienst lanceren. De komende maand komen daar nog tien andere grote Franse steden bij, maar om welke steden dat precies gaat, is niet bekend.

Wat wel bekend is dat Carrefour de samenwerking met Deliveroo in België – die in een maand geleden begon – al uitbreidt naar meer steden. Bezorging binnen 30 minuten is daar al mogelijk in Brussel en Luik. Deze maand komt daar Antwerpen bij en in mei wordt de dienst ook beschikbaar in Gent.

Klanten kunnen voor de express delivery kiezen uit een selectie van zo’n duizend alledaagse producten. Deze worden vanuit Carrefour-winkels bezorgd. ‘Deze internationale samenwerking markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van onze e-commerce activiteiten’, stelt Elodie Perthuisot, bij Carrefour verantwoordelijk voor e-commerce. ‘Het stelt ons in staat om het bereik van onze diensten aanzienlijk uit te breiden in een cruciale tijd van marktversnelling.’