Twinkle | Digital Commerce

Adidas lanceert Confirmed-app in Europa

2021-03-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Sportmerk Adidas heeft zijn app Confirmed beschikbaar gesteld in zeven Europese markten. De app werd vorig jaar al gelanceerd in de Verenigde Staten in China.

De app is sinds 1 maart te downloaden in Nederland, Duitsland, Spanje, Polen, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zowel de Apple App store als de Google Play Store bieden de app aan, zo schrijft FashionUnited. Confirmed werd vorig jaar gelanceerd in de Verenigde Staten en China en biedt klanten de mogelijkheid om exclusieve releases te kopen en biedt achtergrondinformatie bij sneakers en speciale samenwerkingen. Adidas heeft geïnvesteerd in technologie die automatische bots tegengaan waardoor gebruikers snelle, eerlijke en veilige toegang hebben tot populaire drops.

Confirmed werd in 2015 ook al op de markt gebracht als een revolutionaire app waarmee sneakerheads paren konden reserveren in hun lokale winkel en pushmeldingen konden ontvangen voor populaire releases. De app bleek echter voornamelijk geconcentreerd op grote hoofdsteden als Londen en Parijs, waardoor veel sneakerfans zich buitengesloten voelden.