Twinkle | Digital Commerce

Co-op breidt robotbezorging uit

2020-11-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

De Britse supermarktketen Co-op gaat de inzet van zelfrijdende bezorgrobots drastisch vergroten, om zo duizenden meer klanten te kunnen bedienen. Aanleiding hiervoor zijn de verdrievoudigde bezorgaantallen tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk.

Co-op, niet te verwarren met de Nederlandse supermarktketen Coop, begon deze robotbezorgservice in 2018 in Milton Keynes. Sindsdien hebben ruim 500.000 leveringen plaatsgevonden in die regio. Het bezorggebied is nu uitgebreid naar Northampton, waar ongeveer 5.000 klanten hun boodschappen kunnen laten bezorgen door de autonome karretjes. On-demand levering is mogelijk voor klanten die zich binnen een straal van 5 kilometer rond een winkel bevinden.

Robotvloot

Voor deze service is de supermarktketen een partnership aangegaan met robotfabrikant Starship Technologies. Via de app van dit bedrijf kunnen klanten van Co-op aangeven waar ze een levering naartoe willen sturen en is het mogelijk om de robot real-time te volgen. Zodra deze is gearriveerd, ontvangen ze een melding om het compartiment van de bezorgbot te openen en de bestelde boodschappen te pakken.

Chris Conway, hoofd e-commerce van Co-op, is content met deze innovatieve service: ‘Onze samenwerking met Starship stelt Co-op in staat om meer beschikbaarheid, flexibiliteit en keuze te bieden om te voldoen aan de winkelbehoeften van de gemeenschap voor gemak op aanvraag.’ Tegen eind 2021 wil Co-op zijn robotvloot uitbreiden tot driehonderd zelfrijdende ‘boodschappenbezorgers’.

Lees ook: Britse super Co-op test met snelle levering