Twinkle | Digital Commerce

Wordt MediaMarkt straks ook een marktplaats?

2019-12-19
1000562
  • 1:01

Elektronicaketen MediaMarkt gaat mogelijk komend jaar zijn eerste stappen zetten als marktplaats. Moederbedrijf Ceconomy wil namelijk in mei 2020 gaan beginnen met het toelaten van derden.

Dat zit verstopt in het jaaroverzicht (PDF) van Ceconomy, specifieker de outlook voor komend jaar. Het bedrijf wil meer inzetten op digitale groei en een betere omnichannel ervaring. Daarom worden medewerkers uitgerust met smartphones met daarop een speciale applicatie waarmee ze klanten in de winkel kunnen helpen om online hun aankoop te doen en vice versa. Ook lanceert het bedrijf een nieuwe website, die is al live in Duitsland, zo valt te zien op onderstaande afbeelding. Maar wordt komend jaar ook in onder meer Nederland gelanceerd.

Maar er komt dus ook een marktplaats. Onduidelijk is of Ceconomy een stand alone marktplaats lanceert of dit integreert in het platform van de nummer 9 van de Twinkle100. Dat laatste zou logischer zijn. Ceconomy geeft aan het assortiment te willen verbreden, het aantal online SKU's te willen verhogen en te zorgen dat producten vaker beschikbaar zijn.

De marktplaats moet in mei 2020 in Duitsland zijn gelanceerd. Het is niet bekend of en wanneer deze breder wordt uitgerold.