Twinkle | Digital Commerce

Picnic voorziet wagentjes van zonnepanelen

2019-10-10
1000562
  • 0:58

Online supermarkt Picnic rust zijn elektrisch aangedreven boodschappenwagentjes uit met zonnepanelen. Te beginnen met een proef in Utrecht, Amersfoort en Den Haag.

Per stad wordt in eerste instantie één wagentje uitgerust met een zonnedak, indien succesvol wordt dit verder uitgebreid. De online super stelt het grootste rijdende zonnepark van Nederland te willen worden.

De wagentjes van Picnic rijden sinds dag één al elektrisch. De zonnepanelen zorgen voor extra energie, maar niet genoeg om de wagentjes van alle benodigde stroom te voorzien, legt medeoprichter Frederik Nieuwenhuys uit. ‘De batterij van een Picnic-autootje heeft 12 kWh. Op een zonnige dag brengen de zonnepanelen zo’n 3,5 kWh op. Dat betekent dat één wagentje uitgerust met een zonnepaneel op het dak tot wel 25 extra bezorgingen kan doen. Een enorme winst.’

In de proef werkt Picnic samen met Wattilab, een bedrijf dat toepassingen ontwikkelt voor zonne-energie.

Duitsland

Het is niet bekend of Picnic ook van plan is de zonnepanelen op zijn wagentjes in Duitsland te plaatsen. Daar maakte het deze week bekend in de stad Essen van start te gaan. In totaal bereikt Picnic nu bij onze oosterburen één miljoen huishoudens.