Twinkle | Digital Commerce

Dit is Digit: de wandelende bezorgrobot van Ford

2019-05-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Samen met robotfabrikant Agility Robotics werkt automerk Ford aan een wandelende bezorgrobot die maaltijden en pakketjes bezorgt vanuit Ford’s zelfrijdende voertuigen.

Het is de bedoeling dat de combinatie zelfrijdende busjes en de robot, genaamd Digit, moet kunnen concurreren met bekende pakket- en maaltijdbezorgers. De busjes rijden naar de consument toe, de robot wordt vervolgens ingezet voor de laatste meters.

Traplopen

De robot is slim genoeg om obstakels te ontwijken. Als hij de bestelling heeft afgeleverd, vouwt hij zichzelf terug op in de bus, om ruimte te besparen. De robot zelf zou pakketten tot 18 kilogram kunnen tillen, trappen lopen en over oneven terrein lopen 'zonder daarbij zijn balans te verliezen', schrijft cto Ken Washington van Ford op Medium.

'Het is niet altijd gemakkelijk voor mensen om hun huis te verlaten om leveringen op te halen of voor bedrijven om hun eigen bezorgservice te runnen', legt hij verder uit.

‘We kijken naar de mogelijkheden van autonome voertuigen vanuit het perspectief van de consument en we weten dat er uitdagingen zijn op de laatste 50 meter’, stelt Washington in gesprek met TechCrunch. Voor het einde van het jaar wil Ford de eerste testvoertuigen de weg op hebben.