Twinkle | Digital Commerce

Amazon maakt FBA goedkoper in Europa

2019-07-22
1024512
  • 1:06

Het wordt voor Europese sellers op Amazon vanaf augustus goedkoper om gebruik te maken van zijn fulfilmentdienst FBA. Vooral de prijzen voor het langdurig stallen van artikelen en de opslag van voorraad met afwijkende afmetingen zakken.

Dat constateert Emerce uit het nieuwe prijzenoverzicht dat Amazon publiceerde. Het gaat om opslagtarieven voor magazijnen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

De e-tailreus berekent vanaf augustus niet langer kosten voor aanwezige voorraad vanaf de 181e dag, waar dat tot dusver maandelijks 500 euro per vierkante meter kostte. Vanaf 365 dagen daalt de prijs van 1.000 euro naar 170 euro.

Lager 'feestdagentarief'

Voor het stallen van artikelen met afmetingen die buiten de gestelde standaarden vallen - 45 cm x 34 cm x 26 cm - vraagt Amazon straks 18 euro per kubieke meter in plaats van 26. In de maanden oktober tot en met december, wanneer de feestdagen druk op de voorraden leggen, liggen die prijzen iets hoger: per augustus aanstaande gaat het voortaan om 25 euro per kubieke meter, in plaats van de huidige 36 euro.

Amazon adviseert aangesloten handelaars in ieder geval de top-100 best verkopende artikelen bij de e-tailer zelf op voorraad te leggen.