Twinkle | Digital Commerce

Saturn Express: Europa's eerste kassaloze electronicawinkel

2018-03-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Electronicawinkel Saturn heeft in Innsbruck zijn eerste Saturn Express winkel geopend. Volgens MediaMarktSaturn is het de eerste kassaloze electronicawinkel in Europa.

De pop-upstore is 120 vierkante meter groot en staat zo'n drie maanden in de Oostenrijkse stad. Daarna is de pilotfase afgerond.

De winkel bevat 900 artikelen uit het assortiment van Saturn, dat normaliter 45.000 producten bevat. Consumenten kunnen door middel van een applicatie producten scannen en middels Paypal of creditcard afrekenen. Het kopen van wasmachines of televisies is nog niet mogelijk. De conceptstore bevat vooral kleine producten zoals oortjes, speakers en opladers.

'Met de lancering van Saturn Express, de eerste consumentenelectronicamarkt in Europa, is MediaMarktSaturn een goed voorbeeld voor alle retailers over de hele wereld. Het is een belangrijke stap voorwaarts', luidt het persbericht

Alarmbellen

Bij betaling deactiveert de chip die in het desbetreffende product zit. Hierdoor gaan de alarmen niet af, wanneer een klant de winkel verlaat. De technologie daarachter is ontwikkeld door de Britse start-up MishiPay, een voorvloeisel van de Retailtech Hub in Munchen, die door de MediaMarktSaturn Group werd georganiseerd.

Verhuurservice

Vorige maand kondigde Saturn een eigen verhuurservice aan. Consumenten kunnen ongeveer vijfhonderd artikelen uit het assortiment huren. De minimale huurperiode bedraagt een maand. Er is geen maximale huurperiode ingesteld.