Twinkle | Digital Commerce

Showbird.com: party, party, party

2017-07-28
25081410
  • [interview]
  • 1:16

Examenfeestje? Surpriseparty? Bedrijfsevent? Van band tot buikspreker, van presentator tot foodtruck; Showbird.com is een nieuwe online marktplaats voor de Nederlandse entertainmentbranche.

Het idee voor het platform is ontstaan uit de privé-ervaringen van ondernemer Hassan Tagi toen hij voor een paar feestjes live acts wilde boeken. ‘Deze markt blijkt zeer versnipperd en ondoorzichtig. Het is voor de gemiddelde klant lastig om een geschikte artiest te vinden en te boeken.’ Volgens hem moeten zowel professionele als niet-professionele boekers binnen een kwartiertje online een optreden kunnen regelen. ‘Wij bieden een flink aantal categorieën zoals zangers, dj’s, magie, kids shows, hostesses, sprekers, lookalikes, et cetera.’ De artiesten kunnen zichzelf in een aantal acts op de site presenteren. ‘Er hebben zich al ruim 1.300 entertainers aangesloten.’ Ook beroemdheden als Nick & Simon zijn van de partij. Wie een artiest heeft geboekt kan daarna een review geven van één tot vijf sterren.

Tagi vergelijkt de opzet van zijn start-up met Airbnb. ‘Klanten krijgen direct inzicht in prijs, beschikbaarheid en kwaliteit. Artiesten worden beter vindbaar en krijgen beheertools. Bovendien is er een agentenmodule’, aldus de eigenaar. De hoeveelheid categorieën en de helderheid van het concept maken het platform volgens Tagi onderscheidend van concurrerende boekingssites als Plugify, die zich veelal alleen op muziek richten.

Het verdienmodel van ShowBird bestaat uit een vast percentage per boeking. ‘Wij genereren ook het boekingscontract en de klantfactuur en ontzorgen daarmee de artiest.’

Tagi noemt zijn platform, live sinds begin mei, al behoorlijk compleet. Er wordt nog wel gewerkt aan een foto crop-functie voor artiesten en aan gespreide betaling voor klanten.