Twinkle | Digital Commerce

Directeur Retourplaza winst prijs voor ‘Jong Logistiek Talent’

2017-05-28
340191
  • [nieuws]
  • 1:17

Jan Minnee is uitgeroepen tot ‘Jong Logistiek Talent’. Hij is medeoprichter en directeur van Retourplaza, dat retouren inneemt, fotografeert en individueel verkoopt voor webwinkeliers. Zo wordt voorkomen dat producten ongebruikt blijven staan en/of worden vernietigd.

Minnee en twee compagnons begonnen twee jaar geleden met Retourplaza. Het is ‘de eerlijkste webwinkel van Nederland’ volgens de prijswinnaar, omdat de nadruk ligt op wat er mis is met een product. Inmiddels werken er tien mensen bij de start-up, weet LogistiekProfs. Dat is exclusief de zes medewerkers van de strategische partner PostNL. De marktleider op de pakketmarkt legt het concept als volgt uit:Bol.com en buitenlandplannen
Voor het eind van dit jaar wil Retourplaza twintigduizend ‘tweedekans’ producten op de virtuele schappen hebben geplaatst. Behalve op de eigen site zijn artikelen ook te vinden op bol.com. Ook zijn er concrete buitenlandse plannen.

Retouren verkoopbaar
Volgens de jury weet Minee ‘retouren uniek en verkoopbaar’ te maken, waarmee hij uitkomst biedt aan een hele bedrijfstak. Hij eindige gisteren voor Fleur Straathof (Vanderlande) en Luc de Jong (Ceva Logistics). De talentprijs werd uitgereikt in het kader van de verkiezing tot Logistiek Manager van het Jaar. Die titel ging naar Marc van het Bolscher, global supply chain manager bij chemicaliënproducten Tanatex.

_____

Logistiek & E-commerce
Jan Minnee spreekt 15 juni op Logistiek & E-commerce. De vakdag staat dit jaar in het teken van retouren: margekiller of marketingtool?
_____

Lees ook: Retouren: geen kostenpost, maar een winstkans (Twinkle 2-2017)