Twinkle | Digital Commerce

Walmart schrapt 200 e-commerce banen in reorganisatie

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Walmart heeft bekendgemaakt tweehonderd van zijn e-commerce medewerkers te laten gaan. De ontslagen maken deel uit van een reorganisatie die naar schatting duizend banen kost.

De ontslagen betekenen niet dat Walmart de e-commerce de rug toekeert. Het bedrijf investeert daarin juist: in augustus kocht Walmart online marktplaats en start-up Jet.com voor 3,3 miljard dollar, in oktober vergrootte het zijn aandeel in het Chinese JD.com en het logistieke platform New Dada, eveneens uit China.

Cultuuromslag
De reorganisatie werd al in september aangekondigd. De overname van Jet.com lijkt het startsein te zijn geweest van een culture clash bij het bedrijf, waardoor diverse bestaande posities intussen door nieuwe namen zijn bezet. Walmart ziet de focus op e-commerce als een belangrijk speerpunt en zet daarvoor andere zaken op een lager pitje, zoals het openen van nieuwe winkels.

Snelheid en eenvoud
Walmart streeft naar 'snelheid en eenvoud', klinkt het in een memo die de medewerkers afgelopen dinsdag ontvingen. 'We bouwen aan een organisatie met het juiste talent en de juiste ervaring. We hebben een omgeving gecreëerd waar de beste mensen van onze vele locaties samen kunnen werken en grootse ideeën ontwikkelen', aldus Marc Lore, oprichter van Jet.com en nieuwe ceo e-commerce bij Walmart.