Twinkle | Digital Commerce

Amazon: winst groeit, koers daalt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Amazon's winst in het derde kwartaal is verdrievoudigd, van 79 miljoen vorig jaar naar 252 miljoen dollar dit jaar. De omzet groeide met 29 procent, om uit te komen op 32,7 miljard dollar. Toch is de aandelenkoers flink gezakt.

De verwachting van investeerders voor het feestdagenseizoen was hooggespannen; zij rekenden op 44,6 miljard omzet in het vierde kwartaal, Amazon zelf toonde zich iets voorzichtiger met een prognose van 42 tot 45,5 miljard dollar (17 tot 27 procent meer dan Q4 2015). Dit moest het bedrijf bekopen met een koersdaling van 6 procent.

Internationale groei
Amazon behaalde het grootste deel van de omzet op zijn Amerikaanse thuismarkt. Dat het bedrijf ook flink aan de weg heeft getimmerd in het buitenland, is duidelijk te zien in de internationale omzetgroei: die bedraagt 27 procent tot nu toe dit jaar, tegenover 3 in de eerste drie kwartalen van 2015. De e-commerce gigant bemoeit zich sinds de zomer steviger met ons land, met de vertaling van Amazon.de naar het Nederlands.

AWS
Door de hoge investeringen die Amazon in het buitenland doet, schijft het bedrijf internationaal rode cijfers. Het verlies van ruim een half miljard dollar wordt ruimschoots goedgemaakt door de Amerikaanse retailprestaties en het buitengewoon renderende Amazon Web Services.