Twinkle | Digital Commerce

Renata Gvozden e-commerce manager leapp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Leapp heeft een e-commerce manager aangesteld in de persoon van Renata Gvozden. Ze bekleedde eerder e-commerce functies bij Unilever en bij Unlimited Sports Group (USG), de eigenaar van Perry Sport en Aktiesport.


Renata Gvozden werkte vier jaar voor USG, eerst als e-commerce coördinator, later als e-commerce manager. De onderneming vroeg afgelopen februari uitstel van betaling aan en ze werd vervolgens overgenomen door het Britse JD Sports. Gvozden was net voor de surseance overgestapt naar Unilever, waarvoor ze de afgelopen maanden nieuwe e-commerce modellen verkende.

Omnichannel
Gvozden wordt bij leapp ‘verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de omnichannel strategie en het optimaliseren van de online kanalen’. Ceo Rogier van Camp is enthousiast over de komst van de e-commerce manager, een nieuwe functie. ‘Zij beschikt over sterk commercieel inzicht en heeft ervaring met omnichannel strategieën binnen een retailomgeving. Dat is de mix die wij ook nodig hebben om onze nationale en internationale groei voort te zetten.’

Refurbished Apple-producten
Leapp werd groot als verkoper van refurbished Apple-producten. Het ontving eind vorig jaar de Oryx bij de uitreiking van de FD Gazellen, een ‘ereprijs voor het bedrijf met de meest spectaculaire groei’. De omzet nam in drie jaar tijd met 399 procent toe.

Logistieke uitdagingen
Leapp, dat begin dit jaar een nieuw e-commerce platform lanceerde, beschikt inmiddels over 22 fysieke winkels in Nederland, België en Duitsland. Ieder land heeft een eigen webshop. Topman Van Camp vertelde onlangs op deze site over de logistieke uitdagingen die de (internationale) groei met zich meebrengt.

NB: Richard Oskam, supply chain manager bij leapp, spreekt morgen op het congres Logistiek & E-commerce in Almere, net als onder andere Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam), Frederik Nieuwenhuys (Picnic) en Oscar Diele (Flinders). Bekijk het hele programma.