Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com koopt weer twee concurrenten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:48

Vente-privee.com, de Europese pionier op het gebied van flash sales, neemt opnieuw twee concurrenten uit de markt. Daaronder Privalia, marktleider in thuisland Spanje en als ‘your daily fashion outlet’ ook actief in Italië, Brazilië en Mexico.

Met Vente-privee.com’s overname van ‘copycat’ Privalia zou een bedrag van een half miljard euro zijn gemoeid, vergelijkbaar met de jaaromzet van de prooi. Daarnaast heeft het Franse bedrijf zich gemeld voor de acquisitie van het Zwitserse Eboutic.ch.

Vente-Exclusive
Vente-privee.com verwierf afgelopen september al een meerderheidsbelang in Vente-Exclusive, marktleider in de Benelux. Nederlandse en Belgische leden van Vente-privee.com kunnen sinds kort niet meer op die site terecht. Ze zijn ‘overgeplaatst’ naar Vente-exclusive.com, de community voor kledingkoopjes in de lage landen.

Beursgang
Miljardenbedrijf Vente-privee.com, genomineerd voor een European E-commerce Award, zou zich opmaken voor een beursgang.