Twinkle | Digital Commerce

‘Britse e-commerce markt naar 173 miljard euro’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

De Britse e-commerce markt groeide vorig jaar met 11 procent tot 157,1 miljard euro. Deze stijging zet de online branche ook dit jaar voort, is de verwachting. In 2016 moet de opbrengst daarmee op 173,7 miljard euro uitkomen.

Dat blijkt uit een e-commerce overzicht (pdf) van Groot-Brittannië, opgesteld door de E-commerce Foundation en onderdeel van een reeks van 13 landenrapporten.

Uitgaven
Momenteel heeft 93 procent van de Britten toegang tot internet. Daarvan koopt 81 procent online, vooral via de desktop. 20 procent van de omzet komt uit mobiel. Britten gaven vorig jaar gemiddeld 3625 euro per persoon uit online. Dat is drie keer zoveel als de Belgen, waarover eerder deze week een rapport verscheen, per persoon uitgaven in 2015.

Wikipedia van de e-commerce
De in totaal 13 landenrapporten verschijnen op Ecommercewiki.org, de begin dit jaar gelanceerde ‘Wikipedia van de e-commerce'. Eerder verscheen al een rapport voor de Nederlandse (pdf) en de Belgische markt.