Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat 23 miljoen leden afrekenen bij partners

2017-05-27
180101

Wereldwijd kopen 23 miljoen shoppers met een Amazon-account via de Pay with Amazon-button in andere webwinkels. Dat is zo’n 8 procent van alle 294 miljoen leden die de pure player momenteel heeft in 170 landen.

Amazon's VP Payments Patrick Gauthier doet dit uit de doeken in een gesprek met de Amerikaanse nieuwswebsite Pymnts. Hij vertelt dat alle shoppers met een Amazon-account automatisch toegang krijgen tot het Pay with Amazon-systeem. Dit houdt in dat zij in webwinkels van partners kunnen afrekenen via hun account bij de retailgigant.

Prime-leden geven veel uit
Van de 23 miljoen leden die hier daadwerkelijk gebruik van maken, is de helft een Prime-abonnee. 60 procent van hen heeft volgens onderzoek van comScore een gemiddeld jaarsalaris van ruim 100 duizend dollar, alle Prime-leden samen geven gemiddeld 84 dollar per aankoop via de button uit.

Pay with Amazon
Amazon presenteerde twee jaar geleden zijn service Login and Pay with Amazon, afgekort Pay with Amazon. Met de service, feitelijk een koppeling van het al langer bestaande Amazon Payments en Login with Amazon, zouden merchants ‘miljoenen Amazon-klanten tot hun klanten maken’. In oktober 2015 werd de optie beschikbaar in mobiele apps van externe retailers. 


Gerelateerde artikelen: